Naslovnica » novosti » Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3.br.1, Vela Luka

Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3.br.1, Vela Luka

Projekt Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3.br.1, Vela Luka, čiji je nositelj projekta Dom za starije osobe Vela Luka financiran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temelju odluke Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja a u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.

Ukupni iznos projekta je 4.073.400,57 kuna.

Ukupni planirani prihvatljivi troškovi projekta su 4.054.650,57 kuna.

Projektu su dodijeljena bespovratna sredstva EU u iznosu od 1.483.904,69 kuna.

Iznos od 2.589.495,88 osigurava osnivač ustanove Dubrovačko-neretvanska županija.

Dom za starije osobe Vela Luka ima kapacitet za smještaj 72 korisnika te ima 30 stalno zaposlenih radnika.

Ovim projektom doprinijeti će se povećanju energetske učinkovitosti zgrade. Provedeni su radovi na toplinskoj izolaciji vanjskih zidova grijanog prostora s vanjske strane slojem kamene vune , toplinskoj izolaciji terasa slojem kamene vune s unutarnje strane, toplinskoj izolaciji kosog krovišta iznad grijanog prostora slojem mineralne vune, toplinskoj izolaciji stropa, zamjeni postojeće stolarije novom i zaštitom od sunčevog zračenja u vidu ALU grilja, stolarija je ugrađena RAL sistemom i ugrađeni su solarni kolektori za pripremu tople vode.

Glavni cilj ovog projekta je smanjenje potrošnje energije u Domu za starije osobe Vela Luka i korištenje obnovljivog izvora energije za pripremu potrošnje tople vode.

Očekivani rezultati su značajna ušteda financijskih sredstava koje se troše za grijanje zgrade. Prijašnji energetski razred zgrade D, zamijenjen je energetskim razredom A.

Razdoblje provedbe projekta je od sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 19.10.2018.godine do završetka i primopredaje radova 10.06.2020.

Za dodatne informacije vezano uz provedbu projekta, interesne strane se mogu obratiti ravnateljici Nikolini Žuvela na e-mail:

ravnatelj@dom-velaluka.hr

Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3.br.1, Vela Luka        Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3.br.1, Vela Luka

Strukturni fondovi

Skip to content