Naslovnica » Događanja » Obilježavanje 30. Obljetnice postojanja Doma za starije osobe Vela Luka

Obilježavanje 30. Obljetnice postojanja Doma za starije osobe Vela Luka

Ove godine, 23.studenog, Dom slavi 30.godinu postojanja. Dom je osnovan odlukom Skupštine Mirovinskog i invalidskog osiguranja Hrvatske.

Prvi radnik je upisan u knjigu radnika 21.12.1988.godine. Od tada do danas je upisano 159 radnika.

Prvi korisnik upisan je u knjigu korisnika 4.01.1989., a od tada do danas upisano je 911 korisnika.

Od samih početaka pa do danas djelatnost ustanove nije se mijenjala, iako je način ostvarivanja djelatnosti i pružanja usluga bio podložan različitim promjenama. Danas Dom pruža usluge smještaja za 72 korisnika, te trenutno 32 korisnika usluge pomoći u kući. Sve usluge pružaju se starijim i teško bolesnim odraslim osobama. Sve navedene usluge su od ove godine licencirane.

Cijela godina ove obljetnice bila je obilježena različitim pozitivnim promjenama za ustanovu. Od promjene naziva ustanove, provođenja raličitih programa u cilju poboljšanja života korisnika, dobre suradnje sa različitim kulturnim, sportskih, vjerskim i humanitarnim akterima iz lokalne zajednice do  sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt”Energetska obnove zgrade Doma za starije osobe Vela Luka”, vrijednog ukupno 4.073.400,57 kuna od čega nam je ugovorom dodjeljeno 1.483.904,69 kuna.

Samu proslavu Dana Doma obilježili smo kroz nekoliko dana.

Organizirali smo radionicu u organizaciji Crvenog križa Korčula i Zavoda za javno zdravstvo na temu Važnost očuvanja kognitivne funkcije u starijoj životnoj dobi.

Slijedećeg dana smo organizirali veseli i živahan nastup i druženje sa Mažoterkinjama iz Vele Luke.

Glavna proslava održana je 30.studenog 2018.godine. Nakon Sv.Mise održan je nastup i priredba djece iz Osnovne škole Vela Luka. Zatim je bila podjela  zahvala našim suradnicima, volonterima i dobročiniteljima, te podjela priznanja našim korisnicima koji se na bilo koji način ističu te svojim djelovanjem obogaćuju život i rad ustanove.

Službeni dio završila je Načelnica katarina Gugić svojim govorom i pozdravom svim korisnicima te željama za daljnji uspješni rad naše ustanove.

Dalje se je druženje nastavilo uz svirku Veloluških Evergrin-a, ples i zajednički domjenak.

 

Skip to content